Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ORFF ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3,5-6 ετών - Απολλώνιο Ωδείο
Η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff είναι μια ολιστική παιδαγωγική προσέγγιση με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού στη μουσική. Μέσα από δραστηριότητες -παχνίδια εισάγει τα παιδιά στη γνώση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης – χορού.
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ,ORFF,ΟΡΦ,ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ,ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ,ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ,
17524
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17524,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ORFF ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3,5-6 ετών

Η Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff είναι μια ολιστική παιδαγωγική προσέγγιση με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού στη μουσική. Μέσα από δραστηριότητες -παχνίδια εισάγει τα παιδιά στη γνώση της μουσικής, του λόγου και της κίνησης – χορού.

Δίνει προτεραιότητα όχι τόσο στο αποτέλεσμα όσο στη διαδικασία. Μέσα από την πράξη, την εξερεύνηση και τη συμμετοχή το παιδί μελετά, βιώνει και κατανοεί τα τρία βασικά αυτά στοιχεία στις απλές τους μορφές και σταδιακά στις πιο σύνθετες.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά ασχολούνται με τους εξής τομείς:

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: Γνωριμία και επαφή με τα όργανα της ορχήστρας Orff (ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, φλογέρες, τύμπανα, ξύστρες, μαράκες και άλλα κρουστά), με τον τρόπο κατασκευής και παιξίματος.

 

ΛΟΓΟΣ,ΦΩΝΗ: Μια από τις πιο ευχάριστες ενασχολήσεις των παιδιών είναι το τραγούδι. Αποτελεί ίσως την πιο άμεση εκφραστική ικανότητα. Η πρώτη επαφή με τη μελωδία ξεκινά με πράγματα που ήδη γνωρίζουν: ρίμες, παροιμίες, παιχνιδοτράγουδα, παιδικά και παραδοσιακά τραγούδια.

 

ΚΙΝΗΣΗ: Η έννοια της κίνησης είναι ταυτόσημη με τα παιδιά. Πρόκειται για μια έμφυτη ανάγκη τους. Μέσω της κίνησης και σε συνδυασμό με τη μέθοδο Orff, το παιδί μπορεί να αντιληφθεί τις ιδιότητες του ήχου (διάρκεια, ένταση, τονικό ύψος, ηχόχρωμα) και μέσω αυτών την έννοια του χώρου, του χρόνου, του βάρους και της ροής.

 

AKOH: Χαρακτηριστικά του ήχου, Ήχοι – Θόρυβοι, Ακρόαση μουσικών έργων. Πρώτη Γνωριμία με τους Μεγάλους Συνθέτες!

 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Το παιχνίδι είναι μια φυσική ανάγκη για τα παιδιά και αποτελεί ουσιαστικό κίνητρο για μάθηση.
Μέσα από αυτό διασκεδάζουν, μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν.

 

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ:

– Το παιδί να αποκτήσει και να κατανοήσει την αίσθηση του ρυθμού.
– Να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.
– Να μάθει να συνεργάζεται και να μοιράζεται τις εμπειρίες του με τα άλλα παιδιά.
– Να εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του, μέσω της διδασκαλίας ενός τραγουδιού και να καλλιεργήσει τις εκφραστικές του  δυνατότητες.
– Να αποκτήσει την αίσθηση του χώρου μέσω της κίνησης.
– Να αναπτύξει την ικανότητα νοητικής και συναισθηματικής αντίληψης.
– Να βιώσει χαρά και ικανοποίηση μέσα από τη δημιουργία.

 

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας 60 λεπτών:
Τα τμήματα είναι πάντα αολιγομελή, απο 4-8 παιδάκια, και δημιουργούνται ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.

 

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:
Για παιδιά 3,5-5 ετών, κάθε Παρασκευή 5:00μ.μ – 6:00μ.μ

Για παιδιά 6-7 ετών, κάθε Παρασκευή 6:10μ.μ- 7:10μ.μ

 

Διδάσκουσα: Νίκη Αράπη.

Καθηγήτρια Μουσικοκινητικής Αγωγής, Διπλωματούχος πιάνου και Ανώτερων θεωρητικών, απόφοιτος του Διετούς Επαγγελματικού Κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραίτη σε συνεργασία και εποπτεία του ORFF – SCHULWERK FORUM SALZBURG.