Ιστορια - Απολλώνιο Ωδείο
17310
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17310,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Ιστορια

Η ιστορία μας και η κατεύθυνσή μας.
Istoria-plaini

Το Ωδείο μας ιδρύθηκε το 1972 απο τον συνθέτη, μασέστρο ακι μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Δέλλιο(1927-2012). Η αρχική του έδρα ήταν ένα διατηρητέο κτήριο επι των οδών Διδύμου και Μιχαήλ Βόδα.

Η ανάγκη όμως για μεγαλύτερο χώρο οδήγησε στο σημερινό κτήριο, ένα εκλεκτικιστικού ρυθμού διατηρητέο κτήριο, κατασκευής του 1927, επι της οδού Αριστοτέλους αρ. 69.

 

Στα 50 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου μας πάντα συνεργαζόμαστε με σπουδαίους καλλιτέχνες, έμπειρους παιδαγωγούς όπως οι Κώστας Πασχάλης(μονωδία), Γιάννης Ζουγανέλης(τούμπα), Ναυσικά Βουτυρά(μονωδία), Άννα Βλάδου(πιάνο) και άλλοι.

 

Έχουν φοιτίσει στο κεντρικό μας Ωδείο στην Αθήνα πάνω απο 3000 μαθητές ενώ έχουν αποδοθεί περισσότεροι απο 2500 τίτλοι σπουδών.

Πολύ απο τους αποφοίτους μας είναι σολίστες, στελεχώνουν συμφωνικές ορχήστρες και χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σπουδάζουν στα τμήματα Μουσικών Σπουδών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι δάσκαλοι μουσικής σε σχολεία ή ωδεία ή έχουν ιδρύσει δικά του ωδεία.

Όλοι όμως οι μαθητές που έχουν περάσει απο το Ωδείο μας είτε έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές τους είτε όχι, αγαπούν και εκτιμούν τη μουσική και την τέχνη.

 

Περιηγηθείτε στις φωτογραφίες για να λάνετε μια γεύση απο σημεία σταθμούς στην ιστορία  μας αλλά και απο τη ζωή στο Ωδείο μας ανα τα χρόνια.