Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Η ΠΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Απολλώνιο Ωδείο
17665
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17665,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Η ΠΑΛΕΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Θεματικά εργαστήρια για τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα ζωγραφίσουν, θα σχεδιάσουν μουσικά όργανα, θα κάνουν χειροτεχνίες, θα συζητήσουν, θα δημιουργήσουν, θα παίξουν, θα γελάσουν, θα αναρωτηθούν και θα γνωρίσουν  διαδραστικά και βιωματικά τη Μουσική και τις Εικαστικές Τέχνες και τη μεταξύ τους σχέση. Στη διάρκεια των σαββατιάτικων συναντήσεων θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα απο την Τέχνη, αλλά όχι με τρόπο γραμμικό.

Σημαντικές στιγμές της Ιστορίας της μουσικής, απο την αρχαιότητα έως  τις μέρες μας, θα φωτιστούν παράλληλα με άλλα εκφραστικά μέσα, και πάντα με απόλυτη σύνδεση με τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή, που είναι και το πολιτισμικό περιβάλλον των ίδιων των παιδιών. Η Παλέτα της Μουσικής είναι στην πράξη ένα εργαστήρι ήχου, εικόνας, κίνησης και λόγου, όπου η γνώση θα παραχθεί μέσα απο το παιχνίδι και την έκφραση. Κεντρικός άξονας ο δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στα διαφορετικά είδη της Τέχνης με αφετηρία τη Μουσική.

 

Μπορείτε να επιλέξετε όποιο απο τα θεματικά εργαστήρια επιθυμείτε.

Έναρξη Εργαστηρίων: Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

  •   Σάββατο 5 και 12 Νοεμβρίου 2022 “Μακρινές Αρμονίες”. Εργαστήρι με θέμα την μουσική στην ελληνική και ρωμαική αρχαιότητα.
  •   Σάββατο 19 και 26 Νομεβρίου 2022 “Παραμύθια μετά Μουσικής”. Εργαστήρι με θέμα τα παραμύθια και τη Ρομαντική Μουσική.

Διδάσκουσα : Χαρούλα Χατζηνικολάου

Σάββατο : 11:00-12:30