Βιογραφικό Σημείωμα - Δημήτρης Παππάς - Απολλώνιο Ωδείο
17141
page-template-default,page,page-id-17141,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Δημήτρης Παππάς 

 
Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κιθάρα με το Νίκο Μελιδη όπου και πήρε το δίπλωμα του το 1998. Παράλληλα τελείωσε ανώτερα θεωρητικά με τον ίδιο δάσκαλο και έκανε μεταπτυχιακά μαθήματα κιθάρας με τον Κώστα Γρηγορέα και master classes με τους Jorge Morel, Hubert Kappel, Ιάκωβο Κολανιάν και ειδικεύτηκε στην μπαρόκ ερμηνεία με τον Νίκο Παναγιωτίδη.
 
Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ και έχει δισκογραφήσει και δώσει συναυλίες ως μέλος με το έντεχνο συγκρότημα Graviton. Συνεργάζεται μόνιμα με τον τραγουδιστή Βασίλη Κονταξή και τον συνθέτη Γεράσιμο Τριαντάφυλλου όπου και δισκογράφησε σε την μουσική για τρείς θεατρικές παραστάσεις. Επίσης έπαιξε και δισκογράφησε σε πρώτη εκτέλεση την σουίτα “Γέρμα” του Γ. Τριανταφύλλου στο CD “Έλληνες κιθαριστές παίζουν Έλληνες συνθέτες” σε παραγωγή του TAR. Το 2004 έπαιξε με την ορχήστρα της ΕΡΤ τις Όρνιθες του Μάνου Χατζιδάκι στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης. Διδάσκει από το 1997 και τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει ως καθηγητής στο Ωδείο “Μουσική Τεχνοτροπία”