Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Βιογραφικό Σημείωμα - Γιώργος Ψυχογιός - Απολλώνιο Ωδείο
16851
page-template-default,page,page-id-16851,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Γιώργος Ψυχογιός

 
Ο Γιώργος Ψυχογιός, γεννηθείς στην Αθήνα το 1970, άρχισε τη μελέτη του στο ακορντεόν στην ηλικία των 14 ετών στο «Ελληνικό Ωδείο», δίπλα στην Κα Τσεκούρα-Καραγιαννίδου, όπου και αποφοίτησε το 1987 αποσπώντας Πτυχίο με Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο με τη Σολίστ Αγαθή Λεϊμονή και τελείωσε την φοίτησή του δίπλα στον Γεράσιμο Κάκαλη, αποσπώντας δίπλωμα σολίστ πιάνου με άριστα παμψηφεί – Α΄ βραβείο και Εύφημο Μνεία εξαιρετικής ιδιοφυίας.
 
Ο Γιώργος συνέχισε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά της μουσικής με τον συνθέτη και πιανίστα Μάνο Σκαρβέλη.  Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονης μουσικής ανάλυσης και σημειογραφίας, διεύθυνση ορχήστρας και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με διακεκριμένους ξένους πιανίστες (Oxana Yablonskaya, Ellen Traganas, Lev Vlanskeko, Duo Ganev, Vovka Ashkenazy).
 
Ο Γιώργος Ψυχογιός αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση συνθέτη, πιανίστα, ακκορντεονίστα και αυτοσχεδιαστή. Δηλώνει κλασικός πιανίστας με χόμπι την τζαζ. Ιδιαίτερη είναι η σχέση του με τις μπετοβενικές σονάτες (ερμηνεία, εμβάθυνση, διασκευή, αποδόμηση, επανανακάλυψη) και την πολύτροπη ιδιοφυΐα του Keith Jarrett. Το βέβαιο είναι πως γίνεται λόγος για καλλιτέχνη χωρίς ετικέτες. Η μέχρι τώρα εξέλιξη και δισκογραφία του παραπέμπουν σε μουσικό άνευ παρωπίδων, που έχει εξοικείωση με ολόκληρο το φάσμα, από τα πλέον τονικά έως τα ατονικά ιδιώματα. Μεγάλο πάθος του η κινηματογραφική μουσική στην οποία έχει εξειδικευτεί τόσο αυτοσχεδιαστικά, όσο και με δικές του συνθέσεις. Με το τρίο του εμφανίζεται συστηματικά και αναπτύσσει τον αυτοσχεδιαστικό του κόσμο μέσα από δικές του original συνθέσεις, αλλά και διασκευές γνωστών standards, κινηματογραφικών κομματιών και κλασσικής μουσικής.
 
Έχει παρουσιάσει συνθέσεις του ή έχει αυτοσχεδιάσει σε γνωστά θέματα της κλασσικής μουσικής σε φεστιβάλ και σε αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τη Κεντρική Ασία. Ο Μίμης Πλέσσας, ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του, τον έχει ονομάσει ιδιαίτερο ταλέντο με τεράστιες προοπτικές.