Βιογραφικό Σημείωμα - Άγγελος Πάτερος - Απολλώνιο Ωδείο
16649
page-template-default,page,page-id-16649,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Άγγελος Πάτερος

 
Ο Άγγελος Πάτερος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών το 2011 και συνέχισε εκεί μεταπτυχιακές σπουδές κλασσικής φιλολογίας, με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική φιλολογία.
 
Το 2009 έλαβε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το ωδείο Φίλιππος Νάκας, με καθηγήτρια την Αλίκη Πιαστοπούλου. Ολοκλήρωσε σπουδές μουσικών θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας με άριστα) με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καράμπελα-Σγούρδα και συνέχισε μαθήματα θεωρίας της μουσικής με τον Δημήτριο Μηνακάκη και τον Ηλία Νικολαΐδη. Το 2013 συμμετείχε ως τσεμπαλίστας στην συναυλία που ακολούθησε το σεμινάριο παλαιάς (μπαρόκ) μουσικής στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου μελέτησε basso continuo με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.
 
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclass του πιανίστα και παιδαγωγού Dimitri Bashkirov στο ωδείο Αthenaeum και σε ποικίλα σεμινάρια στην θερινή μουσική ακαδημία Musicalta στην Αλσατία (2004) καθώς και σε σεμινάρια jazz αυτοσχεδιασμού με τον Αλέξανδρο Ορφανό. Παρακολούθησε εντατικά master class πιανιστικής ερμηνείας για τέσσερα χρόνια με τον διεθνούς φήμης καταξιωμένο πιανίστα Δρ. Σωτήριο Δημητριάδη, ο οποίος το 2014 τον παρουσίασε στο κοινό σε προσωπική του συναυλία στην Αθήνα με επιτυχία, ως νέο πιανίστα. Έκτοτε δίνει ρεσιτάλ πιάνου με έργα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ο αι. σε διάφορες αίθουσες (“An Art Artistry”, «Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο», «Φίλιππος Νάκας», Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου κ.α.)
 
Angelos Pateros, Piano Recital, 2018, excerpts- video 1
Angelos Pateros, Piano Recital, 2018, excerpts- video 2