Η Χριστίνα Μύστακα-Δέλλιου διατελεί διευθύντρια του Απολλωνίου Ωδείου από το 2007. Σπούδασε πιάνο με καθηγήτρια την Άννα Βλάδου στο Εθνικό και ύστερα στο Απολλώνιο Ωδείο απ’ όπου έλαβε Δίπλωμα με Άριστα παμψηφεί, πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Επίσης στα θεωρητικά υπό τη διδασκαλία του Β. Δέλλιου έλαβε με βαθμό Άριστα παμψηφεί τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας.
Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας μαθήματα μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris IV σε επίπεδο Licence. Πέρα απο τις μουσικές της σπουδές έχει σπουδάσει και Γαλλική Φιλολογία και είναι κάτοχος D.E.U.G. es Lettres Modernes από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris IV. Επιπλέον έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Diplome d’ Universite de 3eme cycle) στον τομέα “Politique et Management de la Culture” (Πολιτική και Διαχείριση του Πολιτισμού) από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Paris IX Dauphine. Επιπλέον έχει εντρυφήσει στην τέχνη του μπαλέτου με καθηγητή τον Γιάννη Μέτση από την παιδική της ηλικία.
Στα κύρια ενδιαφέροντά της συγκαταλέγονται: η μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων διδασκαλίας της μουσικής και ιδιαίτερα του πιάνου, η μελέτη και διδασκαλία τεχνικών ερμηνείας πιάνου και η μουσική προσχολική αγωγή. Σε όλα αυτά η κ. Δέλλιου δεν παύει να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις της και κατά συνέπεια τις πρακτικές της. Καρποί των προσπαθειών της είναι κατ’ αρχήν το πρωτότυπο σύστημα προσχολικής αγωγής “Μ.Π.Α.Λ.Α.Ν.ΤΑ.”(Μουσική Προσχολική Αγωγή για την Λειτουργια και την Ανάπτυξη των Νοητικών Ταλέντων) που βασίζεται στις μουσικοπαιδαγωγικές αρχές των Carl Orff, Zoltan Kodaly, Emil Dalcroze και Schinichi Suzuki μαζί με ομάδα μαθητών και συνεργατών της (Κώστα Μπέκα, Σταυρούλα Παπαδέα και Κωνσταντίνα Τζιλίρα).
Έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων της Τεχνικής Alexander και ενσωματώνει τις βασικές αρχές της τεχνικής στη διδασκαλία του πιάνου. Στη διάρκεια των 30 και πλέον ετών διδασκαλίας της έχουν λάβει πτυχίο ή δίπλωμα πάνω από 60 μαθητές της οι περισσότεροι των οποίων απασχολούνται επαγγελματικά με επιτυχία στο χώρο της μουσικής. Επίσης, οι μαθητές της συμμετέχουν συστηματικά στις εξετάσεις του ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) λαμβάνοντας διακρίσεις.
Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας (Κατερίνη, Τρίκαλα, Λάρισα, Ύδρα, κ.λ.π.) αλλά και του εξωτερικού (Μόναχο, Freiburg). Με τον Άρμπεν Καντέσσα (βιολί) και τον Γιώργο Φουλάνη (βιολοντσέλο) σχημάτισαν το Απολλώνιο Trio και πραγματοποίησαν πολλές εμφανίσεις ερμηνεύοντας κυρίως έργα του Βασίλη Δέλλιου.
Σε συνεργασία με τη Μουσική Ακαδημία του Κιέβου και τις σχολές Γκνέσιν της Μόσχας έχει διοργανώσει για το Απολλώνιο Ωδείο τρία μουσικοπαιδαγωγικά Φόρουμ (Musical Performances and Pedagogics) το 1996, το 2000 και το 2002, όπου κάθε φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 150 σπουδαστές από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης, της Ασίας και των Η.Π.Α.
Επίσης για το Απολλώνιο Ωδείο έχει διοργανώσει σειρά εκπαιδευτικών και ερμηνευτικών σεμιναρίων με τη διακεκριμένη καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας του Κιέβου Ελεονώρα Σεργκέγεβνα Τκάτς και με την εξαιρετική σολίστ και καθηγήτρια των Μουσικών Σχολών Γκνέσιν, Βέρα Νόσινα καθώς και με το διάσημο πιανίστα βιρτουόζο καθηγητή του κρατικού Ωδείου Σαράτοβ της Ρωσίας, Aleksandr Rykel.
Επιθυμία της είναι να αποκτήσουν όλα τα παιδιά μουσικές γνώσεις για να επωφεληθούν από την ευεργετική επίδραση της μουσικής. Γι’ αυτό το λόγο έχει επιμεληθεί και έχει εκδώσει το best seller βιβλίο του Don Campbell “Η Επίδραση του Μότσαρτ” και επίσης έχει μεταφράσει τα βιβλία του Schinichi Suzuki “Αναθρέψτε τα με Αγάπη” και “Αναπτύξτε τις ικανότητες τους από την κούνια”.