Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ - Απολλώνιο Ωδείο
17642
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17642,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ

Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών που επιθυμούν να καλλιεργήσουν την ακουστική τους αντίληψη και φωνή με τελικό στόχο την ανάγνωση παρτιτούρας. Τα μαθήματα είναι ομαδικά, διαρκούν 90’ και οι συναντήσεις γίνονται μία φορά την εβδομάδα.
Γενική περιγραφή του μαθήματος – στόχοι
Ξεκινώντας από τη μίμηση και το βίωμα, ο μαθητής περνά σταδιακά στη συνειδητοποίηση των βασικών δομικών υλικών της μουσικής, πάντα με κύριο γνώμονα ότι στη μουσική το βίωμα πρέπει να προηγείται της πληροφορίας. Στόχος είναι η εξάλειψη του φόβου του ηθοποιού μπροστά στη μουσική παρτιτούρα και η παροχή των απαραίτητων δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να αναγιγνώσκει το οποιοδήποτε δεδομένο μουσικό κείμενο εκ πρώτης όψεως. Άλλοι επιμέρους στόχοι: η επίλυση των επίμονων προβλημάτων τονικής σταθερότητας, η κατανόηση της μουσικής γλώσσας ως πλούσια εκφραστικού κώδικα και όχι ως στεγνής παραγωγής ήχων, η ανάπτυξη και διεύρυνση της αυτοσχεδιαστικής δεξιότητας στον μελωδικό και ρυθμικό τομέα, η ευθυγράμμιση της συνείδησης του ηθοποιού με τον εσωτερικό του παλμό.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου