Γενικες Πληροφοριες - Απολλώνιο Ωδείο
17324
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17324,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
 

Γενικες Πληροφοριες

Το Ωδείο μας ιδρύθηκε το 1972. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του πάντα επωμιζόμαστε την ευθύνη αλλά και τη χαρά της προσφοράς ποιοτικής μουσικής εκπαίδευσης σε όσους μας εμπιστευόνται για την μουσική τους εκπαίδευση.

Φροντίζουμε να κάνουμε τη μουσική προσιτή, σε όλες τις ηλικίες απο 18 μηνών έως 98 ετών!

 

Κανείς σε εμάς έχει τη δυνατότητα να μάθει μουσική επιλέγοντας μέσα απο ένα μεγάλο φάσμα επιλογών. Οι δάσκαλοί μας είναι έμπειροι, καταξιωμένοι παιδαγωγοί με εξειδίκευση ο καθένας σε ηλικιακή ομάδα. Μπορεί κανείς να μάθει οποιοδήποτε όργανο της Κλασσικής Μουσικής ή να σπουδάσει μονωδία στο πολύ καλά οργανωμένο τμήμα μονωδίας που διαθέτουμε.

 

Μεγάλη σημασία δίνουμε στα πρώτα βήματα που θα κάνει κάποιος στη μουσική, στις παιδικές ηλικίες. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, για αυτό έχουμε σχεδιάσει το πρότυπο πρόγραμμα μουσικοκινητική αγωγής “Μ.Π.Α.Λ.Α.Ν.ΤΑ” βασισμένο στο σύστημα ORFF, για παιδιά απο 3,5-6 ετών. Εκεί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να επιλέξουν το όργανο που θα ακολουθήσουν. αφου πρώτα έρθουν σε επαφή με όλα τα όργανα. Μετά μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν μαθαίνοντας το όργανο της επιλογής του η τραγούδι, αλλά και να ενταχθούν στην παιδική χορωδία του Ωδείου μας.

 

Η παιδική αλλά και η εφηβική χορωδία βασίζονται στο σύστημα  Kodaly. Θεωρούμε πολύ σημαντική την προσέγγιση απο την εμπειρία στη θεωρία, για αυτό και το μάθημα χορωδίας είναι δυο φορές την εβδομάδα, μια αφιερωμένη στη μουσική ανάγνωση και μια στην χορωδία. Οι μαθητές μας μαθαίνουν να αναγινώσκουν παρτιτούρα αλλά και να τραγουδούν.

Παιδιά τα οποία έχουν κατακτήσει πλέον την ανάγνωση μουσικής παρτιτούρας αλλά και έχουν άνεση με το τραγούδι μπορούν να εγγραφούν στο τμήμα  musical.

Πέραν απο την κλασσική μουσική στο Ωδείο μας μπορεί κανείς να μάθει παραδοσιακή, βυζαντινή μουσική αλλά και Jazz.

Στο Ωδείο προετοιμάζουμε με επιτυχία παιδιά για την εισαγωγή τους στα μουσικά σχολεία αλλά και στα μουσικά πανεπιστήμια.

 

Στα 50 χρόνια λειτουργίας μας έχουν απονεμηθεί απο το Ωδείο μας περισσότεροι απο 2500 τίτλοι σπουδών. Απόφοιτοί μας είναι σολίστες, στελεχώνουν ορχήστρες και χορωδίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ίδρυσαν δικά τους Ωδεία, συνθέτουν τη δική τους μουσική και είναι καταξιωμένοι δάσκαλοι μουσικής σε Ωδεία, σχολεία αλλά και Μουσικά Σχολεία.

 

Διάρκεια Σπουδών και Δίδακτρα

Οι σπουδές των οργάνων και του τραγουδιού, τα ατομικά μαθήματα στο Ωδείο μας, είναι διάρκειας 10 μηνών καθ έτος. Τα δίδακτρα είναι έτησια και προς διευκόλυνση των σπουδαστών δύνανται να καταβάλλονται σε συμφωνηθέν πλάνο δόσεων, μέχρι και σε 10 μηνιαίες δόσεις. 

Τα ατομικά μαθήματα ξεκινούν κάθε Σεπτέμβριο και τελειώνουν κατά τα τέλη Ιουνίου.

Τα ατομικά μαθήματα είανι διάρκειας 60’ σε εβδομαδιαία βάση.

Τα ομαδικά μαθήματα είναι είναι διάρκειας 9 μηνών καθ έτος. Τα δίδακτρα είναι ετήσια, δύνανται να καταβάλλονται σε συμφωνηθέν πλάνο δόσεων, μέχρι και 9 μηνιαίες δόσεις.

Τα ομαδικά μαθήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και τελειώνουν κατά τα τέλη Ιουνίου. 

Πέραν του κόστους των διδάκτρων υπάρχει κόστος εγγραφής και όταν τα παιδιά εξετάζονται, κόστος εξέταστρων.

Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο.

 

Ειδικές Προσφορές

Στο Ωδείο μας προσπαθούμε πάντα να κάνουμε την μουσική προσιτή σε όλους. Είναι βέβαια λεπτή η ισορροπία μεταξύ διδάκτρων που ταυτόχρονα αντιστοιχούν στην ποιότητα των σπουδών και την αξία των καθηγητών αλλά και στην οικονομική δυνατότητα όλων μας, αυτές τις ημέρες. Πολύτεκνες οικογένειες, οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα μπορούν  να λάβουν έκπτωση. Κάθε χρόνο δημιουργούμε επίσης ειδικές προσφορές.

Θέλωντας να ενθαρρύνουμε και τη μουσική σπουδή, σε επιλεγμένα όργανα και για μαθητές που εγγράφονται απο το Σεπτέμβριο , παραχωρούμε το όργανο δωρεάν.