Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Εγκαταστασεις - Απολλώνιο Ωδείο
17312
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17312,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Εγκαταστασεις

Έδρα του Ωδείου μας αποτελεί ένα εκλεκτικιστικού ρυθμού διατηρητέο κτήριο, στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στην οδό Αριστοτέλους 69, 2’ με τα πόδια απο το σταθμό του ηλεκτρικού Βικτώρια.

 

Κτισμένο το 1927, αρχικά ώς η εν Αθήναις αρχοντική οικεία μιας οικογένειας Ελλήνων της Διασποράς, συμπληρώνει πλέον σχεδόν εναν αιώνα ζωής, το μισό ως Ωδείο. Βρισκόμαστε εδώ απο το 1974.

 

Έχοντας κατασκευαστεί για να πληρεί τις ανάγκες αλλά και την εξωστρέφεια ενός αρχοντικού, στην αροστοκρατική τότε πλ. Βικτωρίας, χαρακτηρίζεται απο τη λιτή και σεμνή του μεγαλοπρέπεια.

Τους ευρύχωρους χώρους, τα μεγάλα δωμάτια, τα περίτεχνα γύψινα στολίδια στα άνω των τεσσάρων μέτρων ύψους ταβάνια, τη δρύινη ξυλεία στα πατώματα και τη σκάλα, τον κήπο στο πλάι του κτηρίου.

 

Με σεβασμό στην κληρονομιά του κτηρίου αλλά και με αγάπη προς τους μαθητές μας και στην Τέχνη που υπηρετούμε, έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές ώστε να πληρούνται οι αναγκές ενός Ωδείου, ενώ φροντίζουμε συνεχώς να συντηρούμε τόσο το κτήριο όσο και το πνεύμα του. Να έχουμε ένα χώρο μέσα στο κέντρο της πόλεως αλλά που όμως είναι ξένο ως προς τη φασαρία της. Ενα χώρο που κανείς μπορεί να έχει την ησυχία αλλά και την έμπνευση που  χρειάζεται για να μάθει μουσική.

 

Το Ωδείο μας διαθέτει, ευρύχωρες αίθουσες για τα ατομικά μαθήματα. Μεγάλες αίθουσες 40-75τμ για τη διεξαγωγή των ομαδικών μαθημάτων, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα κρουστών αλλά και αίθουσα συναυλιών χωρητικότητας 80-100 ατόμων εξοπλισμένη με πιάνο Steinway.  Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εφοδιασμένες με πιάνο και άλλα όργανα.

 

Ελάτε να μας γνωρίσετε απο κοντά κλείνοντας ένα δοκιμαστικό μάθημα στο όργανο της αρεσκείας σας ή στο τραγούδι, πατώντας εδώ.

 

Η πρόσβαση στο Ωδείο μας είναι πάρα πολύ εύκολη. Βρίσκομαστε 2’ με τα πόδια απο τον σταθμού του τραίνου  “Βικτώρια” και 3’ με τα πόδια απο την Πατησίων,. Πολλά λεωφορεία εξυπηρετούν την περιοχή μας, ενω σε απόσταση 1’-5’ με τα πόδια εξυπηρετούν το Ωδείο επτά πάρκιν αυτοκινήτων.

 

Η πλ. Βικτωρίας έχει πάρα πολλά ωραία καφέ, πολλά θέατρα αλλά και το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται μόλις 5’ με τα πόδια, οπότε γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους μπορούν να έχουν έναν ωραίο περίπατο.

 

Μέχρι να έρθετε, μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους μας μέσα απο την φωτογραφική γκαλλερί.