Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
J.S.Bach, Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ - Απολλώνιο Ωδείο
17713
post-template-default,single,single-post,postid-17713,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

J.S.Bach, Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ

J.S.Bach, Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ

Καλημέρα σε όλους!

Εχουμε την μεγάλη χαρά και τιμή να σας ανακοινώσουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ωδείου μας η παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου, J.S.Bach: Ο Μουσικός του Απείρου των εκδόσεων Παπαγρηγορίου-Νάκας.

Η αφοσίωση της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου στον Bach είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο της κλασσικής μουσικής. Έχει ηχογραφήσει ένα μεγάλο μέρος του έργου του συνθέτη για πιάνο. Στο βιβλίο της αυτό εξερευνά και κάτι ακόμα πέραν απο τη μουσική του Μπάχ.

Όπως γράφει και η ίδια στο οπισθόφυλο του βιβλίου της:

“Το κίνητρο για αυτό το βιβλίο δεν ήταν να γράψω ένα μουσικολογικό δοκίμιο. Ποτέ δεν το ήθελα. Ούτε μια βιογραφία του μεγάλου Ιωάννη Σεβαστιανού Μπαχ. Εξάλλου το έργο του έχει μελετηθεί με περισσή έκταση και ευρυμάθεια. Το αρχικό μου κίνητρο ήταν μια σφοδρή και ανικανοποίητη, από τα νεανικά μου χρόνια, ανάγκη για σφαιρική γνώση. Είχα τη βαθιά βεβαιότητα πως το έργο του Μπαχ είναι μεν σκαλισμένο στις ρωγμές του χρόνου, ενσωματωμένο στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης, αλλά δεν στέκει παγωμένο στις επάλξεις του παρελθόντος.

Περιπλανήθηκα σε μονοπάτια όπου είδα να διασταυρώνoνται η ιστορία, η πλατωνική κοσμολογία, η θρησκεία, η επιστήμη με τη λογοτεχνία και την τέχνη από χίλιες μεριές. Ίσως πέρασα περισσότερες από χίλιες και μια νύχτες με μικρές αποδράσεις στο χρόνο, ανασύροντας άλυτα αινίγματα. Και ξαφνικά είδα: Έναν μαγικό κόσμο.”

Μέσα απο αυτό το πρίσμα λοιπόν θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Βύρων Φιδετζής

(μαέστρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Philarmonia Orchestra Athens)

Ευστράτιος Τσάτης,

(Διδάκτωρ Φυσικής )

Με θέμα:

“Μια προσέγγιση της έννοιας του Απείρου στη Φυσική και στη Μουσική.”

Παναγιώτης Ανδριόπουλος , (θεολόγος, εκπαιδευτικος, μουσικογράφος)

Με θέμα:

“Ο θρησκευτικός Μπαχ στην άκρη του Απείρου.”