Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ 7/4/2019 - Απολλώνιο Ωδείο
16807
post-template-default,single,single-post,postid-16807,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΥΣ 7/4/2019

Οι μεταδιδακτορικοί ερευνητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Σταματία Γεροθανάση και Θανάσης Τρικούπης, μέσα από την έρευνα που πραγματοποιούν εδώ και δύο χρόνια, με τη συνεργασία του Θωμά Ταμβάκου (ΑΕΜΘΤ) και Γιώργου Κωνστάντζου (ΑΕΜ) «φέρνουν στο φως» άγνωστα έργα Μακεδόνων Μουσουργών του β΄ μισού του 19ου και του 20ού αιώνα. Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιάσουν ένα αξιόλογο και αντιπροσωπευτικό δείγμα της σοβαρής μουσικής δημιουργίας για φωνή και πιάνο του μακεδονικού χώρου κατά τον 20ό αιώνα.

Στη συναυλία παρουσιάζουν έργο του συνθέτη και ιδρυτή του Ωδείου μας Βασίλη Δέλλιου καθώς κατάγεται από την Κατερίνη της Μακεδονίας!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Νικολάου Αστρινίδη, Γεωργίου Γεωργιάδη, Χρήστου Δέλλα, Βασιλείου Δέλλιου, Κωνσταντίνου Ζαχαρόπουλου, Φώτη Ζερβόπουλου, Δημητρίου Θέμελη, Βασιλείου Θεοφάνους, Γεωργίου Θυμή, Χρήστου Σταματίου και Αιμιλίου Ριάδη.
Το υλικό προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη του Κ.Ω.Θ. και το ενοποιημένο «Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου-Αρχείο Ελληνικής Μουσικής» (του Γ. Κωνστάντζου).