Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ 10/2018 - Απολλώνιο Ωδείο
16603
post-template-default,single,single-post,postid-16603,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ 10/2018

Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη, απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και παρουσιάζεται από το Απολλώνιο Ωδείο και τον σκηνοθέτη Κωστή Καπελώνη.
Με πρωτότυπη σκηνοθεσία και ξεχωριστά μηνύματα παραστένεται ένα γοητευτικό παραμύθι, από ένα επεισόδιο από τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες, απ’ όπου ο Μανουέλ ντε Φάλια εμπνεύστηκε τη μονόπρακτη όπερα “Το κουκλοθέατρο του Μαέσε Πέδρο”.

Ο Δον Κιχώτης, περιπλανώμενος μαζί με τον ιπποκόμο του Σάντσο Πάντσα, φθάνει στη Λα Μάντσα. Εκεί, σε ένα πανδοχείο, έχει εγκατασταθεί ένα κουκλοθέατρο, όπου παίζεται ένα ρομαντικό περιπετειώδες έπος. Ο Δον Κιχώτης, παρασυρμένος από την ψευδαίσθηση του θεάτρου, δημιουργεί απρόβλεπτα περιστατικά, τα οποία κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και ανατρέπουν την πορεία της υπόθεσης.

Στο έργο παρουσιάζονται, με χιούμορ και τρυφερότητα, το πνεύμα αυτοθυσίας και η γενναιότητα, που υπαγορεύουν τα υψηλά ιδεώδη των ιπποτών. Πάνω από όλα όμως τονίζεται η δύναμη της αγάπης, που υπερνικά όλες τις δυσκολίες.

Καινοτομία μεγάλη της παράστασης αποτελεί η συνύπαρξη πολλών θεατρικών μορφών, οι οποίες πλαισιώνονται από την μουσική του Μανουέλ ντε Φάλια. Μέσα σε ένα παλιό μπαούλο, συνυπάρχουν τα πρωτότυπα σκηνικά και οι μοναδικές φιγούρες της ρομαντικής ιστορίας, αλλά και ο Δον Κιχώτης, ο Σάντσο Πάντσα και οι θεατές της παράστασης του Μαέσε Πέδρο, που παρουσιάζει το αγόρι που υποδύεται η Έλια Βεργανελάκη.
Στόχος της παράστασης είναι η καλλιέργεια της φαντασίας με την ψυχαγωγική λειτουργία του κουκλοθέατρου, αλλά και η εξοικείωση των θεατών με μουσικά και θεατρικά μοτίβα, από τα οποία τα παιδιά μπορούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά παιχνίδια.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική επιμέλεια: Χριστίνα Δέλλιου
Φιγούρες Κουκλοθεάτρου: Ελευθέριος Μύστακας
Σκηνικά Κουκλοθεάτρου: Γιώργης Καπελώνης
Video: Alexis Rummler

 Το ρόλο της αφηγήτριας και όλων των προσώπων του έργου ερμηνεύει η ηθοποιός και μουσικός Έλια Βεργανελάκη.

Η παραμυθόπερα του Δον Κιχώτη κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στις 12:00 στο Απολλώνιο Ωδείο αλλά μπορεί να μεταφερθεί και σε χώρους σχολείων, χωρίς να χάσει τίποτα από την ατμόσφαιρα και τη μαγεία της.

Επικοινωνία και κλείσιμο παραστάσεων: Τόνια Μασουρίδου, τηλ. 6937219013 email: toniamasouridou@yahoo.gr

Απολλώνιο Ωδείο, Αριστοτέλους 69, πλ. Βικτωρίας, τηλ. 210 8815219