Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 masterclass πιάνου με τον Aleksandr Rykel - Απολλώνιο Ωδείο
16111
post-template-default,single,single-post,postid-16111,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 masterclass πιάνου με τον Aleksandr Rykel

Ο Aleksandr Rykel γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρωσία. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 ετών στο πιάνο. Σε ηλικία 12 ετών έδωσε το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ. Έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και διαγωνισμούς και στα 17 του πήρε βραβείο στο Πανσοβιετικό Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου.
Υπήρξε μαθητής του Μπεντίτσκη, ο οποίος με τη σειρά του ήταν μαθητής του G. Neuhaus ενώ και ο ίδιος θεωρείται ένας από τους διακεκριμένους εκπροσώπους της διάσημης σχολής του G. Neuhaus.
Πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο από το Ωδείο και Κονσερβατόριο του Σόμπενοβ της πόλης Saratov της Ρωσίας και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στη Μουσική Ακαδημία Τσαϊκόφσκι, στη Μόσχα.
Επίσης στη Μόσχα, πήρε τον τίτλο του Υφηγητή. Είναι καθηγητής του Κρατικού Ωδείου του Saratov (Ρωσία).
Λαμπρός πιανίστας-βιρτουόζος, βραβευμένος στους Πανρωσικούς διαγωνισμούς πιάνου, ο Aleksandr Rykel είναι εξαιρετικός ερμηνευτής των έργων Μπαχ, Μπετόβεν, Λιστ, Ραβέλ, Ραχμάνινοφ. Έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους solo, με ορχήστρα και σύνολα δωματίου. Επίσης έχει ηχογραφήσει δύο CD με έργα του συνθέτη Βασίλη Δέλλιου. Δίνει συνεχώς ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, στην Ιταλία, τη Σουηδία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.
Το παιδαγωγικό του έργο είναι γνωστό στη Ρωσία και στο εξωτερικό (Χονγκ Κονγκ, Ελλάδα). Είναι αρχισύμβουλος του Κέντρου υποστήριξης χαρισματικών παιδιών της περιφέρειας του Saratov.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε η περσινή διοργάνωση του Masterclass, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε και πάλι τον Aleksandr Rykel για ένα διήμερο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα: 210 8815219,210 8227955
(Δευτέρα – Παρασκευή : 11:00-21:00, Σάββατο 10:00-15:00)
www.apollonioodeio.com , www.facebook.com/apollonioodeio