Η Μήδεια Χουρσουλίδου ζει στην Αθήνα, και δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό τομέα, ως τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής. Είναι ποντιακής καταγωγής, γεννημένη στην Τιφλίδα της Γεωργίας σε μία μουσική οικογένεια, όπου ο παππούς και η γιαγιά ήταν παραδοσιακοί τραγουδιστές. Από πολύ μικρή ηλικία έκανε κλασικό πιάνο και αργότερα κλασικό τραγούδι, σολφέζ, μουσική λογοτεχνία, αρμονία, χορωδία κ.τ.λ. στο μουσικό Πανεπιστήμιο του Ρουστάβι.
Ως μέρος της πρακτικής εξάσκησης των σπουδών της στη Λυρική Σκηνή της Τιφλίδας, ερμήνευσε έργα των Ραχμάνινοφ, Πουτσίνι, Μπιζέ, Ροσσίνι, Μπραμς, Μουζόρκσκι κ.τ.λ. Μέσα στις δραστηριότητές της, τραγουδάει στο Ελληνικό μουσικό συγκρότημα ”Ορφέας” με ελληνικό ρεπερτόριο και εμφανίσεις σε ολόκληρη την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Σε νεαρή ηλικία έρχεται η οριστική εγκατάστασή της στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Αθήνα, όπου φυσικά και πάλι συμμετέχει σε μουσικά σχήματα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές και συνεργάζεται με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως Χρ. Δάντης, Ελ. Δήμου, Σ. Βόσσου, Δ. Μπάσης και άλλοι. Λόγω των ακουσμάτων της τραγουδάει και παραδοσιακά τραγούδια (σμυρναίικα, αρμένικα, ποντιακά κ.τ.λ.). Επίσης συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 1998 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική της δουλειά “Σ’ αγαπώ κι ας έφυγες” από τη RIA music. ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε СDs άλλων γνωστών καλλιτεχνών. πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην ΕΡΤ, στο Mega, στον Ant1 και αλλού, συνεντεύξεις κλπ.
Ξεχωρίζει τη συνεργασία της το 2001 με τους Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννη Σπάθα, Νίκο Αντύπα στο έργο τους “Νεάπολις” με μεγάλες συναυλίες στο θέατρο Γης (Θεσσαλονίκη) και στο θέατρο Λυκαβηττού με ζωντανή ηχογράφηση τους. Επίσης πολύ δυνατές εντυπώσεις έχει από το Φεστιβάλ “Αντίποδες” στην Αυστραλία όπου πήρε μέρος το 2003 (Μάρτιος), το οποίο διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα.
Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές , συναυλίες, φεστιβάλ. To ρεπερτόριο αφορά ευρύ μουσικό φάσμα (ethnic jazz-rock, έντεχνο, κλασικό, κ.λ.π.) και διάφορες γλώσσες (Ελληνικά, Αρμενικά, Πορτογαλικά, Γιουγκοσλαβικά, Ρωσικά, Ιταλικά). Σε μεγάλο μέρος από δική της μουσική και στίχους παλιών αλλά και καινούριων συνεργατών αποτελείται η τελευταία συλλογή τραγουδιών της, και στην οποία δεν παραλείπει βέβαια να εκφραστεί μέσα από διάφορα μουσικά στυλ και επιρροές, με γνώμονα όμως όπως πάντα την χαρακτηριστική της ερμηνεία και τη μελωδία.