Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Βιογραφικό Σημείωμα - Βασίλης Βασιλειάδης - Απολλώνιο Ωδείο
16662
page-template-default,page,page-id-16662,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Βασίλης Βασιλειάδης

 
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1971. Σε ηλικία 5 ετών άρχισε τα προκαταρκτικά  μαθήματα πιάνου στην Φ. Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και στη συνέχεια θεωρία της μουσικής και γνωριμία με τα πνευστά όργανα της Φιλαρμονικής. Το 1979 ξεκίνησε τρομπέτα στην ΠΑΛΑΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τον καθηγητή και μαέστρο Δημήτρη Κάφυρη (1η Τρομπέτα μέχρι το 1980 στην ΚΟΑ, ΕΛΣ, ΕΡΤ). Το 1981 γίνεται μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής. Από το 1984 τοποθετείται στην 1η Τρομπέτα και συμμετέχει στην Μπαντίνα, στα σύνολα Τρομπετών και Χάλκινων, στην Πειραματική Ορχήστρα και στην Ελαφρά Ορχήστρα με Διευθυντή τον Νάκη Δαγκλή.
 
Το 1988 έδωσε εξετάσεις στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού επιτυχώς ως Υπαξιωματικός όπου υπηρέτησε για 3 χρόνια στη θέση της 1ης Τρομπέτας. Παράλληλα αρχίζει σπουδές με τον καθηγητή Σωκράτη Άνθη στο Εθνικό Ωδείο και έπειτα στο Φίλιππος Νάκας μέχρι το επίπεδο του Πτυχίου. Δίπλωμα τρομπέτας έλαβε στο ωδείο Ραϋμόνδη με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Νίκα, κορυφαίο τρομπετίστα της ΕΛΣ.
 
Το 1996 έδωσε επιτυχώς εξετάσεις στην Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων Φ.Δ.Α. και συνεχίζει εκεί στη θέση της 1ης Τρομπέτας. Έχει συνεργαστεί με όλες τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Αθηνών, ως έκτακτος μουσικός της ΕΛΣ, ΚΟΑ, ΕΡΤ, Ορχήστρα Χρωμάτων Μάνος Χατζιδάκις. Την περίοδο 1992-1996 συμμετείχε σε σχήματα Latin, Jazz και Salsa με διακεκριμένους μουσικούς του είδους όπως Xabie Batillia, Katia Delakarida Sanches, Alexandro Dias, Serafeim Bello, Κωστή Βαζούρα, Δημήτρη Καραγιάννη κ.ά. Επίσης συμμετείχε ως έκτακτος μουσικός στη θέση της 1ης Τρομπέτας για 3 χρόνια στην Ορχήστρα της ΕΛΣ και 3 χρόνια στην Οπερέτα της ΕΛΣ.
 
Το 2008 γίνεται ιδρυτικό μέλος του JUST BRASS QUINTET ATHENS ενώ αναλαμβάνει και τις ενοργανώσεις του συνόλου μέχρι το 2012. Από το 2012 είναι μόνιμο μέλος της Ορχήστρας της Ε.Ε. Ελλάδας με διευθυντή τον Παναγή Μπαρμπάτη και βοηθός του στο έργο των Ενορχηστρώσεων των συνόλων.
 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (Ολλανδία, Σουηδία, στην κλασική τρομπέτα με τους Bo Nilson, Frits Damrow και Paul Archibauld. Επιπλέον έχει λάβει Πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας με καθηγητή τον Κώστα Νικολέα και Πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης με καθηγητή τον Δημήτρη Μόρο.