Βιογραφικό Σημείωμα - Ευγένιος Μπένσης - Απολλώνιο Ωδείο
16658
page-template-default,page,page-id-16658,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Ευγένιος Μπένσης

 
Κατάγεται από την Ήπειρο και την Κεφαλονιά. Ξεκίνησε να μελετάει βιολοντσέλο, σε ηλικία 10 ετών, στο Ωδείο Αθηνών, με την Λήδα Κουρούκλη και αργότερα με τον Λευτέρη Παπασταύρου. Αποφοίτησε με Δίπλωμα βιολοντσέλου από το Απολλώνιο Ωδείο με άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο στην τάξη του Δημήτρη Γούζιου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Graz, στην Αυστρία, με καθηγητή τον Florian Kitt.
 
Έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους : Δημήτρη Γούζιο, Jurgen-Friedrich Sellheim, Florian Kitt, Δημήτρη Πάτρα, Werner Thomas-Mifune, Barbara Marcinkowska,  Klauss Kangiesser και Ugur Icik. Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια παιδαγωγικών της μουσικής για την πρωτοβάθμια παιδεία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, τρίμηνη παιδαγωγική κατάρτιση στην ΑΣΠΑΙΤΕ και σεμινάριο συμβουλευτικής, με θέμα διαχείριση κρίσεων στα σχολεία και συμβουλευτική στους νέους, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.
 
Συνεργάστηκε με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα Ποικίλης μουσικής της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Χρωμάτων με μαέστρο το Μάνο Χατζιδάκι. Υπήρξε κορυφαίος στα βιολοντσέλα στην ορχήστρα δωματίου του Southeastern College με μαέστρο τον Λευτέρη Χαλκιαδάκη.
 
Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής και στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» με έργα του συνθέτη  Βασίλη ΔέλλιουΈχει ηχογραφήσει για το τρίτο πρόγραμμα στη ζωντανή εκπομπή «ποίηση και μουσική» έργα του συνθέτη Παναγιώτη ΚαρούσουΈχει διδάξει βιολοντσέλο στο Μουσικό σχολείο του Ηρακλείου (Κρήτη), της Πάτρας, της Παλλήνης και διδάσκει στο Μουσικό σχολείο του Ιλίου.
 
Στόχος στην διδασκαλία του βιολοντσέλου είναι ο μαθητής να μάθει το βιολοντσέλο απλά, εύκολα και συνεπής στη μελέτη του οργάνου να μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να απολαύσει την μουσική που έχει γραφεί για το βιολοντσέλο μαθαίνοντας να εκφράζει όλο του το είναι.