Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ - Απολλώνιο Ωδείο
15991
page-template-default,page,page-id-15991,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Στο ωδείο μας γνωρίζουμε την ευεργεσία που μπορεί να προσφέρει στα παιδιά η Μουσική εκπαίδευση αλλά και όσα εκπορεύονται από αυτή όταν ειδωθεί συνολικά και πολύπλευρα.

 

Μέσα από τη μουσική μπορούμε να παίξουμε, να καλλιεργηθούμε, να αναπτύξουμε τις σύμφυτες με τον άνθρωπο καλλιτεχνικές ευαισθησίες, να μάθουμε όχι μόνο να λειτουργούμε αλλά κυρίως να δημιουργούμε μέσα σε ομάδα. Έπειτα το παιδί που μαθαίνει μουσική, αποκτά αυτές και άλλες δεξιότητες που το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή. Η γνώση ενός οργάνου συντροφεύει το παιδί για πάντα και εμπλουτίζει τη ζωή του με πολλές ώρες δημιουργίας  μόνο του ή με τους φίλους του σε κάθε περίοδο του βίου του και στη συνέχεια και του βίου των παιδιών του.

 

Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν το ταξίδι τους στη Μουσική με το ειδικά σχεδιασμένο τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής. Έπειτα, μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους επιλέγοντας  να μάθουν κάποιο/α μουσικό/α όργανο/α είτε κλασσικής είτε παραδοσιακής μουσικής. Η σπουδή αυτή πλαισιώνεται από αντίστοιχα μαθήματα θεωρίας και ιστορίας της μουσικής. Παράλληλα τα παιδιά παροτρύνονται να σχηματίζουν μεταξύ τους μουσικά σύνολα ενώ συμμετέχουν στις χορωδίες του ωδείου, την παιδική και την εφηβική καθώς και στην ορχήστρα του. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν σε παραγωγές μουσικού Θεάτρου-μιούζικαλ και να έρθουν σε επαφή με το θέατρο και το χορό.

 

Μέσα από όλα αυτά η σπουδή της Μουσικής γίνεται ένα βίωμα, δημιουργεί καλλιεργημένα παιδιά και αποτελεί μια παρακαταθήκη για όλη τους τη ζωή.
Για περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα Μουσικοκινητικής για βρέφη και νήπια (1-6 ετών), πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα Μιούζικαλ-It’s Show Time για παιδιά (6-12 ετών), πατήστε εδώ.