Βιογραφικό Σημείωμα - Γιώργος Μισαηλίδης - Απολλώνιο Ωδείο
17272
page-template-default,page,page-id-17272,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Γιώργος Μισαηλίδης

 

Ο Γεώργιος Μισαηλίδης γεννήθηκε στο Μπορζόμι της Γεωργίας από γονείς πρόσφυγες του σταλινικού καθεστώτος. Άρχισε τις μουσικές σπουδές σε μικρή ηλικία παρακολουθώντας μαθήματα βιολιού σε μουσικό σχολείο. Σε νεαρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές επάνω στο κλασικό τραγούδι στο Κρατικό Κολέγιο του Γκόρι, όπου και έγιναν οι πρώτες εμφανίσεις του στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου της πόλης. Αποφοίτησε με αριστείο και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Κονσερβατόριο Β. Σαρατζισβίλι της Τιφλίδας παρακολουθώντας μαθήματα τραγουδιού (καθηγήτρια Γ. Καρτβελισβίλι), δραματικής σχολής και ανωτέρων θεωρητικών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές με την Ιρίνα Αρχίποβα στο Κρατικό Κονσερβατόριο της Μόσχας Π. Ι. Τσαϊκόφσκι και με την κα Κ. Κοπανίτσα στο Ωδείο Athenaeum. Εμφανίστηκε στα θέατρα και στις μουσικές σκηνές της Τιφλίδας, του Γκόρι, του Μπακού, της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης, του Σβερντλόφσκ, ερμηνεύοντας τους εξής ρόλους: Κοτέ – Ἡ Κετό και ο Κοτέ ̓ του Β. Ι. Ντολίδζε, Λύκος – ̔Κοκκινοσκουφίτσα ̓ του Ι. Ρ. Γοκιέλι, Κόμης Ρομπινζόν – ̔Μυστικός γάμος ̓ του Δ. Τσιμαρόζα, Φίγκαρο – Ὁι γάμοι του Φίγκαρο ̓ του Β. Α. Μότσαρτ, Σίλβιο – Ὁι παλιάτσοι ̓ του Ρ. Λεονκαβάλο, Ρόμπερτ, Δούκας της Βουργουνδίας – ̔Γιολάντα ̓ του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, Πρίγκιπας Γιαλέτσκι – ̔Ντάμα Πίκα ̓ του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι. 

Έχει συνεργαστεί με τη Ραδιοφωνία και την Τηλεόραση της Γεωργίας. Υπήρξε Διευθυντής Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Τιφλίδας.
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, έχει εμφανιστεί σε σκηνές του Μεγάρου Μουσικής και του Ηρωδείου Αθηνών.