Φωτογραφίες από την πορεία μας στο χρόνο. Φωτογραφίες από την καθημερινότητα στο Ωδείο μας!
Βιογραφικό Σημείωμα - Στάθης Μαυρομμάτης - Απολλώνιο Ωδείο
17137
page-template-default,page,page-id-17137,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Βιογραφικό Σημείωμα – Στάθης Μαυρομμάτης 

 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει πάρει Δίπλωμα Σαξοφώνου με «ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ» από το Ωδείο «Φ.Νάκας» της Αθήνας με τον Ε. Κιοσόγλου, τα Διπλώματα Σολίστα Σαξοφώνου LLCM (Performers’ Recital Diploma of Licentiate) και FLCM (Performers’ Diploma of Fellowship) από το London College of Music, τα πτυχία Αρμονίας, Aντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και Φυγής με τον Ι. Ιωαννίδη και το Δίπλωμα Σύνθεσης με τον μαέστρο Ρ. Πυλαρινό, όλα με «Άριστα». Επίσης έχει παρακολουθήσει προγράμματα τελειοποίησης στο σαξόφωνο με τους J. Y. Fourmeau στο Παρίσι, Cl. Delangle στο Gap (Γαλλία) και E. Rousseau στο Teramo (Ιταλία).
 
Είναι πρώτο σαξόφωνο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, καθηγητής σαξοφώνου στο Απολλώνιο Ωδείο της Αθήνας και διατηρεί μία τακτική συνεργασία με την ΚΟΑ. Έχει διδάξει σαξόφωνο σε πολλά σεμινάρια και masterclass εντός και εκτός Ελλάδος, έχει παίξει στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Σαξόφωνο (WSCXIII) στη Minneapolis (ΗΠΑ), στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Pera της Κωνσταντινούπολης, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ ΑΧΙΑ στη Νάξο και έχει δώσει ρεσιτάλ, με τη Χριστίνα Παντελή στο πιάνο, σε αξιόλογα μουσικά ελληνικά και ξένα κέντρα όπως το Great Hall του Ελληνικού Κέντρου του Λονδίνου, το Conservatoire Royal της Αμβέρσας κ.α.
 
Έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις με μουσικά σύνολα, συμφωνικές μπάντες και ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως σολίστας έχει παίξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά «Δ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ», την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, το Σύνολο Εγχόρδων ΑΣΟΝΙΕΤΑ, τη Louisiana Sinfonietta στις ΗΠΑ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Costanta στη Ρουμανία, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, τη Φιλαρμονική «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» της Κέρκυρας, τη Μπάντα των Αλπίνων στο Τορίνο (Ιταλία), τη Thunder Bay Symphony Orchestra στον Καναδά, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Sochi (Ρωσία), την Ορχήστρα Εγχόρδων του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου των Τιράνων (Αλβανία) κ.α.
 
Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι συνθέτες έχουν γράψει γι’αυτόν και του έχουν αφιερώσει μουσικά έργα -ανάμεσά τους και δεκατρία (13) κοντσέρτα- που παρουσιάζει σε πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις. Το 2005, στο Baton Rouge (ΗΠΑ), ηχογράφησε ζωντανά με τη Louisiana Sinfonietta, σε πρώτη εκτέλεση, έργα για σαξόφωνο του Ντ. Κωνσταντινίδη, μεταξύ των οποίων το «Κοντσέρτο αρ.2 (Ελληνικές Παραλλαγές)» για σαξόφωνο σοπράνο και ορχήστρα εγχόρδων αφιερωμένο στον ίδιο. Επίσης έχει παίξει το «Pièce de Concert» για σαξόφωνο άλτο και ορχήστρα του Ν. Αστρινίδη με τη Συμφωνική Ορχήστρα «Dr. Ermil Nichifor» στο Romanian Athenaeum Concert Hall του Βουκουρεστίου, το «Concerto for Alto Saxophone and Orchestra» του Α. Καραστάθη με τη Thunder Bay Symphony Orchestra στο Hilldale Lutheran Church του Thunder Bay (Καναδάς), δύο έργα του E.Elper (Ισραήλ) «Suite for alto sax, cembalo and string orchestra» με τη Sochi Symphony Orchestra στο Sochi Hall of Organ and Chamber Music (Ρωσία) και το «Κοντσέρτο για Άλτο Σαξόφωνο, Πιάνο και Έγχορδα» στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Αθήνα) και επίσης το «Prosodion» για σαξόφωνο άλτο και οκτώ όργανα του Β. Κίτσου με το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής στην Κωνσταντινούπολη, όλα σε πρώτη παγκόσμια και τα πρώτα τέσσερα με αφιέρωση.
 
Το 2006 κυκλοφόρησε από την Εταιρία «ACROASIS» το πρώτο του CD «Music for Saxophone, Piano and Percussion by Greek Composers» με την πιανίστα Χρ. Παντελή σε συνθέσεις σύγχρονης μουσικής κατά το μεγαλύτερο μέρος αφιερωμένες στους σολίστες και το 2010 από την «LYRA CLASSICS» ένα δεύτερο CD «Τρία Ελληνικά Κονσέρτα για Σοπράνο Σαξόφωνο και Ορχήστρα Εγχόρδων» (δύο αφιερωμένα στον ίδιο) που ηχογράφησε στη Σόφια, σε πρώτες παγκόσμιες εγγραφές, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας και που τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, στα πλαίσια των Βραβείων Μουσικής 2010, ως μία από τις τέσσερις υποψήφιες για τιμητική διάκριση δισκογραφικές παραγωγές ελληνικού ενδιαφέροντος. Για το σύνολο της δισκογραφικής του εργασίας έχει αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές τόσο από έγκριτους μουσικοκριτικούς όσο και από διακεκριμένους διεθνείς σολίστες σαξοφώνου και καθηγητές. Επίσης ηχογραφημένες εκτελέσεις του συχνά αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κουαρτέτου Σαξοφώνων «ΑΚΡΟΑΜΑ», μέλος της Εταιρίας για το Κλαρίνο και το Σαξόφωνο της Μεγάλης Βρετανίας, εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Μουσικών Σαξοφώνου Ελλάδος ενώ έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Επίλεκτου Μέλους» του Μουσικού Σώματος της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρίας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» της Κέρκυρας και με εκείνο του «Yamaha Artist» από τη Yamaha Music Europe GmbH.